Huiswerkbegeleiding

Wat is huiswerkbegeleiding (HWB)

De huiswerkbegeleiding is sinds het ontstaan, 20 jaar geleden, uitgegroeid tot een multiculturele Huiswerkbegeleidingsproject van Stichting ASHA, waar je als leerling gratis terecht kan met je huiswerk.

Huiswerkbegeleiding krijgen betekent dat een of meerdere begeleiders je helpen bij het maken van je huiswerk. Het is vooral bedoeld als steun in je rug voor moeilijke vakken op school. Begeleiding bij huiswerk maken is ook heel belangrijk:

• Als je de stof snapt word je gelijk geholpen; Als je achter loopt in een vak kunnen wij je helpen weer op schema te komen;
  • Thuis heb je misschien geen plek waar je rustig je huiswerk kunt maken;
  • Je hebt niet altijd de juiste materialen in huis, zoals bepaalde woordenboeken, Bosatlassen, internet enz;
  • Je wilt een werkstuk maken of je moet een spreekbeurt houden en je weet niet hoe je moet beginnen;
  • Het is stimulerend om met andere leerlingen huiswerk te maken;
  • Hulp bij het kiezen van keuze vakken en een studierichting.

Een van de belangrijkste doelen van de hulp bij huiswerkbegeleiding is: ervoor zorgen dat je met een diploma van school gaat. Hierbij is het wel belangrijk dat je zelf initiatief toont, verantwoordelijkheid neemt en gemotiveerd bent!